Cum e să fii inginer constructor? Experiența RCBB, împărtășită la Iași

Dipl. Ing. Radu Balan, la Facultatea de Constructii Iasi

Cu entuziasm și o dorință sinceră de a inspira, RCBB Gruppe a mers săptămâna aceasta la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași, la invitația Asociației studenților și Absolvenților Facultații de Construcții și Instalații (ASAFCI). Evenimentul și-a propus să le prezinte studenților o perspectivă captivantă asupra profesiei de inginer constructor, punând accent pe parcursul personal și profesional al echipei RCBB prezente la fața locului, dar și pe provocările și satisfacțiile unei astfel de cariere.

Prezentarea a fost susținută de:

Dialog deschis și curiozitate din partea studenților

Ne-am bucurat să constatăm că nu am susținut un monolog – dimpotrivă, interacțiunea cu tinerii a fost unul dintre cele mai apreciate aspecte ale serii. Studenții, cu ochii plini de curiozitate, au adresat întrebări variate, de la diferențele dintre a lucra în România și Germania, până la detalii despre parcursul inginerilor prezenți și pașii necesari pentru a ajunge un inginer de succes.

Câți dintre voi visați să deveniți ingineri?” a fost întrebarea care a spart gheața și a generat discuții interesante. Mulți dintre cei prezenți au fost fascinați să afle că o carieră în construcții oferă atât satisfacții profesionale, cât și oportunități de dezvoltare personală, dacă este abordată cu pasiune și seriozitate.

Ing. Bogdan Chiperi
Ing. Bogdan Chiperi, la Facultatea de Constructii IasiCum îți construiești viitorul în construcții?

Dipl. Ing. Radu Balan a vorbit deschis despre începuturile carierei sale, subliniind importanța de a îmbina cunoștințele teoretice cu experiența practică. „Să lucrezi încă din studenție te ajută să înțelegi mai repede ce înseamnă munca în echipă și să câștigi încredere în tine,” a spus acesta, încurajându-i pe studenți să profite de orice oportunitate de a învăța.

Prezentarea a scos în evidență și sprijinul pe care RCBB îl oferă tinerilor prin stagii de practică, mentorat și acces la proiecte reale. „Primul tău contact cu șantierul te învață mai mult decât orice manual – te face să vezi cum se leagă toate noțiunile teoretice de munca de zi cu zi.

O viziune comună: Colaborarea între mediul privat și cel universitar, calea către o viitoare generație de profesioniști în construcții

Evenimentul a fost și o pledoarie pentru strânsa colaborarea dintre mediul universitar și cel privat. Parteneriatul dintre mediul privat și cel academic creează o punte solidă pentru formarea viitoarei generații de ingineri. Succesul individual, instituțional și în afaceri se bazează pe valori precum integritate, respect și colaborare – principii care trebuie să fie cultivate încă din anii studenției.

În acest context, RCBB a oferit exemple practice din experiența sa:

Un mesaj pentru viitor

„Împreună pentru succes” a fost ideea cu care RCBB i-a încurajat pe studenți să își privească profesia nu doar ca pe un mijloc de trai, ci ca pe o modalitate de a contribui la comunitate și la construirea unei lumi mai bune.

Irina Simirea
Mai mult decât o prezentare: O conversație între generații

Întâlnirea de la Iași a fost mai mult decât o simplă prezentare. A fost o conversație între generații – o ocazie pentru studenți de a-și descoperi motivația și pentru RCBB să își reafirme angajamentul față de educație și dezvoltarea viitorilor profesioniști.

Dipl. Ing. Radu Balan, in fața studenților constructori
Dipl. Ing. Radu Balan, în fața studenților